Breecamp Schoon 2019: Update

Op zaterdagmiddag 23 maart gaan we weer met een groep mensen de wijk schoonmaken. Doe jij ook mee? Er is namelijk weer genoeg op te ruimen na de afgelopen stormachtige maanden.

Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom om mee te helpen met opruimen. Tussen 13.00 en 16.00 uur staat de ROVA-wagen van Cor met opruimmaterialen op de kruising van de Sportlaan en de Eli Heimanslaan.

Help je een uurtje mee of ga je voor de volle drie uur? Wil je alleen je eigen straatje doen, ga je langs de geluidsmuur lopen of pak je een ander gedeelte van de wijk aan? Alles is mogelijk! Samen maken we de wijk weer Mooi Schoon.

Informatie over afval

Weet jij soms ook niet meer in welke container dat harde stuk plastic moet? Mag behang in de papiercontainer of niet? En hoe zit het met bijvoorbeeld chipszakken en deodorantbussen? Al je vragen over afval kun je stellen bij het informatieteam van de ROVA. Zij zijn tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig bij Bubbels Bewegen om antwoord te geven op deze en andere vragen over afval en recycling.

Spaar je eigen circuskaartje bij elkaar!

Ben je 12 jaar of jonger? Laat jij zien dat jij het liefst in een schone wijk wil wonen en spelen door flink mee te helpen met opruimen? Dat willen we graag belonen. De ROVA en de gemeente Zwolle hebben spaarkaarten beschikbaar gesteld, waarmee jij je eigen toegangskaart voor het Magic Circus (op 26 of 27 maart) bij elkaar kunt sparen. Wil jij ook je eigen kaartje verdienen? Meld je dan vanaf 13.00u bij de ROVA-wagen voor meer uitleg.

Afvalquiz voor kinderen

Bij Bubbels kun je tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen met het Afval-spel. Weet jij welk afval in welke container moet? Wat kan er gemaakt worden van kauwgum? Hoe lang duurt het voordat een sigarettenpeuk is afgebroken? Doe mee met de quiz en win een leuke prijs!

Natafelen

Voor deelnemers aan de schoon-maakactie staat vanaf 15.00u koffie, thee, ranja en koek klaar bij Bubbels. Dit is de ideale gelegenheid om even bij te tanken en na te praten over de gedane arbeid. Aan het eind van de schoonmaakactie zal er alvast een schatting worden gedaan hoeveel afval er is verzameld.

Meedoen

Wil je meedoen met schoonmaken? Aanmelden wordt gewaardeerd. Je kunt je aanmelden via http://www.mooi-schoon.nl/breecamp-schoon-2019/. Zo kunnen we alvast een inschatting maken van de opkomst.

Kun je nu niet meedoen, maar wil je wel meedenken of op de hoogte worden gehouden over toekomstige schoon-maakacties? Stuur dan een mailtje naar:
breecampschoon@gmail.com.

We gaan voor een goede opkomst en een schoon Breecamp. Hopelijk tot 23 maart!

Groetjes,

Team Breecamp Schoon:
Annemarieke, Bianca, Britta, Cor, Margriet, Olaf en Simon