Busverbinding Breecamp

Bron: De stentor

 

Bewoners van de wijken Breecamp en Breezicht in Stadshagen kunnen vanaf komend voorjaar ook fatsoenlijk de bus pakken. De stadsbus die door de Zwolse wijk rijdt, krijgt een langere en aangepaste route. Een keerzijde is er ook: twee haltes komen te vervallen, waaronder die bij het nog te openen treinstation.

De provincie Overijssel moet nog een definitief besluit nemen, maar de route die straks door Stadshagen gaat ligt al vast. De stadslijn, die nu nog ‘lijn 1’ heet maar mogelijk een ander nummer krijgt, rijdt een deel van de huidige route straks in twee richtingen. Dat heeft als grote voordeel dat mensen uit verschillende delen van de wijk relatief snel met de bus naar het winkelcentrum kunnen.

 

Precies dat is een van de geluiden die wijkvereniging Stadshagen Totaal ook al lang hoort. ,,In die zin zijn wij tevreden over de aanpassingen”, zegt voorzitter Ruud Visser. ,,Breecamp en Breezicht voelden zich bovendien niet echt goed bediend en dat wordt nu verbeterd.”

Breecamp

Dat beaamt Maarten Tomson van Bewonerscommissie Breecamp: ,,Het is goed nieuws dat we op deze manier met de stad worden verbonden. We merken nu al dat snelheidsbeperkende maatregelen op de Jac P. Thijsselaan worden afgebouwd. Dat zou met de komst van de bus te maken kunnen hebben. Over de uiteindelijke inrichting van de straat, als de bouw van de wijk af is, wordt nog gesproken.”

Havezathentunnel

De veranderingen gaan ten koste van de haltes Rozentunnel (nabij station Zwolle Stadshagen) en Havezathentunnel. Die laatste halte ligt pal voor de deur bij de zorgappartementen in ’t Hoge Huis. ,,Oudere bewoners hebben al eerder klachten geuit over de enkelvoudige halte voor de deur. Nu blijkt zelfs die te verdwijnen en bijna een halve kilometer verderop weer te verschijnen”, mopperde CDA-raadslid Jan Nabers daar onlangs al over in een raadsdebat over de stationsomgeving. ,,Hulde voor het uitbreiden van de route. Het zou wel fijn zijn als het college de buurt vaker en beter informeert en betrekt bij dit soort grote wijzigingen.”

Bewoners van ’t Hoge Huis kunnen straks instappen bij de halte op de hoek van de Havezathenallee en de Nijenhuislaan.

Februari

Eerder reageerde reizigersplatform Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Overijssel-West (ROCOV) al enthousiast op de plannen voor de bus naar Stadshagen. De nieuwe dienstregeling wordt op 17 februari ingevoerd. Ook het nieuwe busstation in Zwolle wordt dan in gebruik genomen.