Even voorstellen: de wijkagenten van Stadshagen

Vlnr: Maarten van Esch, Gerdien Kanis, Karin den Besten en Alrik van den Berg

 

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Karin den Besten, Maarten van Esch, Alrik van den Berg en Gerdien Kanis. Karin, Maarten en Alrik zijn de wijkagenten van stadsdeel Zwolle-West en Gerdien is jeugdagent. Onder het stadsdeel Zwolle-West vallen behalve de wijk Stadshagen ook Westenholte, Spoolde en Voorst. In deze wijken werken we, net als de rest van de politie, aan verbetering van de veiligheid. We vertellen u graag wat we doen en wat we voor de wijken en u als inwoner kunnen betekenen.

Taak van de wijkagent
Wijkagenten hebben ruime algemene politie-ervaring en zijn de belangrijkste schakel tussen de politie-eenheid en de buurt. In het kort bestaat onze taak uit problemen signaleren, adviseren en (intern/extern) doorverwijzen. Daarnaast willen we als wijkagent:
– criminaliteit bestrijden in samenwerking met de recherche, de overige collega’s in team  Zwolle-West en diverse externe partners;
–    veel aanwezig zijn in de wijk;
–    veel kennis hebben over de wijk, inclusief incidenten en criminaliteitstrends;
–    contactpersonen kennen binnen instanties en instellingen die problemen kunnen oplossen;
–    kennis hebben van jongerengroepen die overlast veroorzaken;
–    verkeersgevaarlijke situaties kennen en aan de verbetering ervan werken.

U kunt helpen
Hoe beter we onze wijken kennen, hoe meer we kunnen doen voor de algemene veiligheid. Daarbij kunnen we uw hulp wijkbewoner goed gebruiken, want u kunt ons de nodige informatie over uw buurt geven. Gebeurt er dus iets bijzonders, geef dat dan aan ons door en help zo de buurt leuk en veilig te houden.

Contact?
Wilt u meer informatie over of contact met ons? Ga dan naar de website www.politie.nl (Mijn Buurt) en vul uw postcode in. Onder het kopje Wijkagenten op de pagina die dan verschijnt, vindt u een overzichtskaart van wijkagenten. Als u op de kaart het icoon voor de agenten aanklikt, verschijnen onze gegevens.

Alvast bedankt voor uw hulp!