Over Breecamp

Groen, ruim en comfortabel wonen
Aan de noordrand van Stadshagen verrijst Breecamp, de jongste buurt van Stadshagen. Breecamp is vooral georiënteerd op de naastgelegen Mastenbroekerpolder. De buurt is dan ook een uitstekende startplaats voor wandel-, fiets- of skeelertochten in de natuur.

Het wordt de ruimst opgezette buurt van Stadshagen. Veel groen, riante tuinen en de toepassing van overwegend warme kleuren en materialen met een natuurlijke uitstraling gaan het karakter bepalen.

Breecamp heeft veel eigen voorzieningen. Met de komst van het multifunctionele centrum Bubbels is een zwembad en de kinderopvang op loopafstand evenals de sportvelden van CSV’28 naast Bubbels. Even verderop in de buurt hebt u de keuze uit een van de vele basisscholen.

Er worden in Breecamp geen gasleidingen aangelegd. Veel van de woningen worden voorzien van warmte door een eigen biomassacentrale in de buurt. Kostenbeparend en duurzaam.

Met de fiets zijn zowel het stadscentrum als de belangrijkste voorzieningen van Stadshagen dichtbij. Het winkelcentrum ligt op circa vijf minuten fietsen.


Plan op hoofdlijnen

Breecamp is nog volop in ontwikkeling. Voor de buurt is een stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen opgesteld met ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe marktontwikkelingen.

Door op plekken in lagere dichtheden te bouwen kan bijvoorbeeld de ruimtelijke kwaliteit van de entreelaan van Stadshagen worden verhoogd. Voorzien is in een aantrekkelijke wandelroute rondom Breecamp. Of er kan een avonturenspeelplek gemaakt worden en kunnen op een aantal plaatsen de kavels worden vergroot. Allemaal ingrediënten voor een groene beleving en een hoge woonkwaliteit in Breecamp.

De invulling rondom het Havezatepark is beeldbepalend voor Breecamp en draagt bij aan de uitstraling van de wijk. De ontwikkeling aan de zuidzijde van Breecamp, met veel vrije kavels langs de Stadshagenallee, bepaalt mede het ruimtelijk beeld van Stadshagen aan een wijkontsluiting en vormt daarmee een visitekaartje.


Noordzijde van Breecamp

Aan de noordzijde van Breecamp worden de komende jaren op drie eilanden ongeveer 200 woningen gebouwd. De woningbouw is gevarieerd; 50 vrije kavels, 20 terpwoningen, 40 sociale huurwoningen, ongeveer 20 beleggershuurwoningen, 40 twee-onder-één-kapwoningen en 48 rijwoningen. Net als in de rest van Breecamp krijgen de woningen geen gasleidingen aangelegd. Naast de terpen komt de nieuwe buurttuin.


Planning

Voor het gebied is een ontwerp bestemmingsplan vastgesteld in het college van B&W. Begin februari 2018 wordt begonnen met het bouwrijp maken van de percelen. De verwachting is dat de eerste kavels uitgegeven worden in het eerste kwartaal van 2018. In het tweede kwartaal start de verkoop van de eerste woningen. We verwachten dat rond het derde kwartaal de bouw start van de eerste woningen.

Bron: https://www.zwolle.nl/stadshagen/breecamp-oost