Tiny Forest Breecamp – denk / doe jij mee op 23 mei?

Breecamp krijgt een Tiny Forest! Een Tiny Forest is een klein bos (ter grootte van een tennisbaan), met grote mogelijkheden.

Eindelijk een bos in Stadshagen. Een Tiny Forest biedt omwonenden de kans om de natuur vlakbij huis te beleven. Het is bewezen: groen maakt gelukkig en gezond.

Tiny Forest biedt bovendien tal van mogelijkheden voor ontmoeting. Bij het bos komt bijvoorbeeld een buitenlokaal. In deze cirkelvormige opstelling van boomstronken kunnen leerlingen les krijgen, maar ook de musical opvoeren. Omwonenden kunnen er genieten van de biodiversiteit en het lokaal vormt ook voor hen een mooie plek voor sociale en culturele activiteiten. In de bijgevoegde infographics lees je meer over Tiny Forest Zwolle. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.


Een Tiny Forest is er voor en door bewoners. Provincie Overijssel maakt Tiny Forest Zwolle mogelijk. IVN ondersteunt de realisering ervan. Maar het zijn de bewoners samen met scholen die vormgeven aan Tiny Forest. Denk/doe jij mee?

Hoe moet Tiny Forest eruit komen te zien? Hoe zorgen we ervoor dat het voor omwonenden én leerlingen een aantrekkelijke plek wordt? Hoe kunnen we het beheer met elkaar realiseren? Wil je er gastlessen of excursies verzorgen, of tellingen verrichten om de biodiversiteit te meten? Of heb je andere ideeën? Kom dan naar de startbijeenkomst op 23 mei. Tijdens deze avond kun je jouw ideeën en wensen over Tiny Forest Zwolle delen. Het vormt het startpunt om samen toe te werken naar een fijne, groene plek in de wijk.

Wanneer?

23 mei, inloop vanaf 17:30 uur (voor een maaltijd wordt gezorgd), start 18:00 uur, einde 20:00 uur.

Waar?   

De Paperclip, Oude Wetering 78, Zwolle

Wat?   

Informatie over Tiny Forests plus brainstorm over de invulling van Tiny Forest Zwolle.

Meld je nu aan!

Je bent van harte welkom en je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar m.langeslag@ivn.nl. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen.

Graag tot ziens op 23 mei!

Met vriendelijke groet,

Maartje Langeslag namens IVN

Milou van Rijn namens SisuMiou